Tips om uw tuin in te richten tegen de hitte.

De afgelopen zomers waren droog en heet. En het lijkt erop dat 2020 eenzelfde jaar wordt. Vooral daar waar veel beton en steen is, kan de temperatuur wel 6 graden warmer zijn dan het omringende gebied. Ook rondom uw huis kunt u aanpassingen aan uw tuin doen om ervoor te zorgen dat de temperatuur aangenamer is. Denk daarbij aan zonlicht reflecteren, verdamping bevorderen, schaduwplekken aanbrengen of een luchtstroom opgang brengen. Hierbij een aantal praktische tips.

  • Zorg ervoor dat het aantal vierkante meters bestrating afneemt en het aantal vierkante meters groen toeneemt. Denk aan gras, bloemen planten en struiken.
  • Grotere bomen zorgen voor schaduw en vangen veel zon weg. Als u toch meer licht wilt, kunt u ook denken aan meerdere kleinere bomen of bomen met een open kroon zoals de walnoot.
  • Ook kunt u eenvoudig zonwering maken door buiten voor uw huis of over een uw terras grote doeken te spannen. Het voordeel is dat u deze natuurlijk eenvoudig weg kunt halen op het moment dat de herfst en de winter aanbreken.
  • Ook kunt u kijken of uw schuttingen misschien lager kunnen of beweegbaar gemaakt worden om een luchtstroom beter op gang te brengen. Kijk ook naar de hoogte van uw groene hagen.
  • Ook kunt u denken aan geavanceerdere oplossingen zoals groene daken met behulp van sedum.
  • Regelmatig beregenen houdt uw tuin ook lekker koel en fris.
Wilt u meer informatie over het ontwerp van uw tuin of een renovatie zodat u van de zomer lekker kunt genieten van uw tuin, aarzel niet om contact met ons op te nemen.
 
Hartelijke groet, Johan.