Lekkere en gezonde groenten kleinschalig in uw eigen tuin

Met het coronavirus wordt het belang van gezond eten en lokale producten weer eens extra duidelijk. En hier kan iedereen ook zijn steentje aan bijdragen door ook thuis lekker groente en fruit te laten groeien. Daarnaast is het ook nog heel erg leuk, ook voor de kinderen zodat ze weten waar ons eten vandaan komt.

Hierbij een aantal tips en suggesties om zelf te beginnen.

  • Het is heel erg leuk om een pot met een groentenplant erin te houden; denk aan een tomatenplant een paprikaplant, komkommers, of een klein fruitboompje.
  • Als je iets meer ruimte hebt is het leuk om een paar aardappels, aardbeienplanten of broccoli te planten. Maar ook sperzieboontjes zijn heel eenvoudig en leuk en lekker.
  • Heb je nog meer ruimte dan kun je bijvoorbeeld ook courgettes of pompoenen neerzetten. Of snijbonen. Dit groeit allemaal makkelijk zonder al te veel verzorging.
  • Om ervoor te zorgen dat je geen bestrijdingsmiddelen hoeft te gebruiken kun je sterk geurende bloemen gebruiken zoals bijvoorbeeld lavendel of afrikaantjes. Dit trekt natuurlijke vijanden van luizen en vliegjes aan.
  • Heb je heel veel ruimte dan is het ook leuk om druiven over een pergola te laten groeien. Of een permanent hoekje in de tuin voor klein fruit zoals frambozen en bramen.

Wilt u meer informatie over de inrichting van uw tuin, aarzel dan niet om contact op te nemen.