Heb jij een muggenprobleem?


Moerastuintje met vleesetende planten:

Ultieme muggenvreters

Je komt soms hele leuke en bijzondere planten tegen. Deze planten lossen een veel voorkomend probleem op, het muggenprobleem!

Het is wellicht de ultieme oplossing voor ons nationale muggenprobleem: vleesetende planten in een aquarium. De ‘groene muggenvangers’ van de Chris van der Velde (20) uit Bleiswijk zijn amper een week op de markt, maar vliegen inmiddels letterlijk de deur uit. Eerder dit jaar ontwikkelde vader Simon, tevens waterplantenkweker, een educatief plantenaquarium (Amazing World) voor in kinderslaapkamers met vleesetende planten. Het blijkt in de praktijk echter een wondermiddel tegen muggen. De zoetgeurende planten en de blauw-witte LED-lampjes lokken de muggen door een opening in de transparante deksel in het ‘plantarium’. Ontsnappen is niet meer mogelijk en de planten happen toe. Insecten als muggen en vliegen vormen ook nog eens de natuurlijke plantenvoeding, dus meer onderhoud dan een maandelijkse scheut water heeft het plantenaquarium niet nodig. Door het warme en vochtige weer worden er veel muggen verwacht.

Muggenprobleem - Moerastuintje met vleesetende planten: Ultieme muggenvreters Muggenprobleem - Moerastuintje met vleesetende planten: Ultieme muggenvreters Muggenprobleem - Moerastuintje met vleesetende planten: Ultieme muggenvreters

De muggenvanger is verkrijgbaar vanaf € 19,95 via www.amazing-world.nl.