Eindelijk regen: hoe zorg ik nu voor niet teveel onkruid in de tuin

Eindelijk regent het deze week weer eens. En is het u ook opgevallen: het onkruid schiet de grond uit. Om uw tuin mooi en opgeruimd te houden is het slim om direct met het onkruid aan de slag te gaan. Hierbij een aantal tips:

  • De meest voordehand liggende tip is natuurlijk om direct te gaan schoffelen of om onkruid te trekken. Doe dit als de het onkruid nog klein is. Sommige planten zoals zuring, haagwinde en paardenbloem wortelen anders heel diep en schieten vanuit de wortel gewoon weer opnieuw uit. Onkruid trekken gaat het makkelijkst als de grond nog nat is.
  • Een andere optie om onkruid te bestrijden is een mulsch laag aan te brengen. Dit zijn houtsnippers of boomschors die op de grond gestrooid wordt tussen de planten. Als je veel snoeiafval hebt kun je zelf snippers maken met behulp van een hakselaar. Dit is duurzaam en je recycled direct je eigen groenafval.
  • Nog een mogelijkheid is om de groei van de bestaande planten te bevorderen met behulp van bemesting. Op het moment dat de planten een bladeren dak vormen krijgt onkruid weinig kans. kijk wel even goed welke plant welke bemesting nodig heeft.

Een voordeel van de laatste twee opties is dat het vocht ook goed wordt vastgehouden. En dat is natuurlijk handig voor als er een nieuwe droogte periode aan breekt.

Wilt u meer informatie over het onderhoud of renovatie van uw tuin, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Hartelijke groet
Johan van Frankenhuyzen