10 tips voor een vakantie in eigen tuin

De zomer is begonnen, en veel mensen denken erover om lekker thuis te blijven in de tuin. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw tuin zorgt voor het ultieme vakantiegevoel? Hieronder 10 slimme tips waar je iets mee kunt:

Tip 1: zorg voor voldoende groen

Zorg ten eerste voor voldoende groen in je tuin. Dit zorgt meteen voor een vakantiegevoel. Plaats mooie potten met bloeiende planten of bomen en heesters. Of plaats een boog, waar je het groen tegenop kunt laten groeien. Kies vervolgens voor planten die lang groen blijven en goed tegen de droogte kunnen.

Tip 2: Ontspannen op het terras met vrienden en familie

Een heerlijke loungebank of een hangmat zorgt al voor een heerlijk vakantiegevoel. Lekker om midden op de dag een uurtje de ogen dicht te doen, of ’s-avonds lekker ontspannen met familie en vrienden op het terras.

Tip 3. Zorg dat je lekker warm of koel blijft

Zorg ervoor dat je altijd lekker in de zon kunt zitten of in de schaduw, afhankelijk, van de stand van de zon, de temperatuur en de wind. Hou daarom niet vast aan de vaste plek, maar verhuis de tuinmeubels naar de prettigste plek in de tuin. Een tuinhaard, maar ook een terrasverwarmer, plaids of een extra trui zorgen ervoor dat je warm blijft, ook als het al donker wordt.

Tip 4: voor de kinderen: Zet je tentje op en een privé zwembad

Als je een mooi gazon hebt, is er niets leukers dan ook lekker te kamperen in eigen tuin. Dat gecombineerd met een privé zwembad, en er kan geen tropische vakantie tegenop. Want tegelijk heb je de luxe van thuis.

Tip 5: Neem de tijd om uitgebreid in de tuin te eten

Lekker uitgebreid eten in de tuin lukt een stuk beter als je een fijne tafel en stoelen hebt. Het wordt nog leuker als je ook de barbecue aanzet. Zo transformeer je je tuin naar een heerlijke buitenkeuken. Als je weet dat het een paar dagen mooi weer blijft, kun je veel dingen ’s avonds gewoon lekker buiten laten staan.

Tip 6: sporten op je gazon: badminton, volleybal

Als je de luxe van een mooi groot gazon hebt, koop dan een net voor in de tuin. Dan kan je lekker badmintonnen of volleyballen. Maar dat kan natuurlijk ook zonder net. Ook gooien met de frisbee of balletjes trappen is heerlijk na het eten.

Tip 7: Uw tuin extra sfeervol met romantische verlichting.

Met verlichting lijkt uw tuin nog meer op de gedroomde vakantiebestemming. U kunt op deze manier de mooiste plekjes van uw tuin uitlichten zodat u zich in een paradijs waant. Geniet van een wijntje of een biertje terwijl de avond steeds langer wordt.

Tip 8: Buiten onder de douche

Het ultieme vakantiegevoel krijg je ook als je lekker buiten douchen. En dat kan ook in je eigen tuin. Een buitendouche kan heel professioneel, maar kan ook door een zwarte waterzak lekker op te warmen in de zon

Tip 9: Een eigen vuurplaats: marshmallows smelten

Als de zon bijna onder is maak je een eigen kampvuur van hout of je maakt gebruik van de vuurkorf. Zorg wel dat je de as in de ochtend weer makkelijk op kunt ruimen, dus zorg voor wat extra verharding waar de kooltjes op kunnen vallen. En dan lekker marshmallows of vlees roosteren.

Tip 10: Genieten en voorkomen van beesten in de tuin

Bij het tuinleven horen ook insecten: Lok o.a. vlinders door tussen de bloemen een stukje vers fruit op een stokje te prikken. Maar wespen kun je weghouden met een bierval. Muggen verjaag je weer door op de tuintafel citroenmelisse te leggen of een geurkaars aan te steken.